Over Café Cliché

HET KLEINE ZUSJE VAN CAFÉ CLICHÉ AMSTERDAM…IN MIDDELBURG

Is het echt waar? Lezen jullie dit nu goed? Jazeker! Het team van Café Cliché Amsterdam opent ook een tweede, tijdelijke vestiging in Middelburg, op een hele bijzonder locatie. Chefs Sidney en Vincent noemen die tweede zaak nu al liefkozend ‘het kleine zusje van Café Cliché Amsterdam’. Maar waarom in Middelburg?
Daar zijn een paar goede redenen voor.

Allereerst zijn eigenaars Sidney en Marco geboren en getogen in die stad. Sidney begon er zijn horecacarrière ooit in de afwas van restaurant de Vriendschap. Noem het gerust een cliché, maar ze hebben er altijd van gedroomd ooit een restaurant te openen in de hoofdstad van Zeeland. Nu doet de kans zich voor.

De crisis gooit overal roet in het eten, letterlijk. Ook bij Café Cliché Amsterdam. Daar kan op dit moment maar een derde van de normale omzet worden gedraaid, terwijl er tegelijkertijd wordt gestreefd naar het behoud van de medewerkers. Daarom wordt er gekeken naar ande-re mogelijkheden om de benodigde omzet te halen. Of om met de eigenaars te spreken: “We hebben toppers in dienst, die de capaciteiten hebben om de kwaliteit en sfeer van Café Cliché te kunnen waarborgen. Waarom zou je deze mensen niet op een andere locatie dan Amsterdam kunnen inzetten en hen op hun vrije dagen geen kennis met Zeeland laten maken?”

De locatie, Gortstraat 30 in Middelburg, is heel bijzonder. Het staat bij veel locals bekend als Le Baron Chassé, of als het pand van Sociëteit de Vergenoeging. Dat pand is doorgaans alleen toegankelijk voor leden van de sociëteit, maar daar komt nu tijdelijk verandering in. Mede-eigenaar Marco: “mijn vriendin staat als uitbater in de sociëteit. Op een avond zaten we met z’n allen te mijmeren en liepen we door het pand en riepen plotseling uit: waarom niet hier? Zo’n oud gebouw heeft z’n beperkingen, maar ook een hele warme sfeer. Daarom lijkt het ons leuk om hier tijdelijk een ‘Klein Café Cliché’ te draaien in de periode juli, augustus en september.”

Sidney: “Zo’n bijzonder gebouw is gewoon heel tof en heeft eigenlijk weinig nodig. Het heeft al een goede sfeer van zichzelf. Dit hele gebouw ademt nostalgie.”

Marco: “Een bijkomstigheid is dat Sociëteit De Vergenoeging dit jaar 225 jaar bestaat maar nagenoeg alle festiviteiten moest afgelasten vanwege de Covid19-virusuitbraak. Dan is een tijdelijke invulling door Café Cliché gewoon een leuk alternatief.

Sidney: “Ik denk ook dat het heel leuk is voor Middelburgers die nog nooit binnen zijn geweest om eens een kijkje te komen nemen.”

Marco: “Ik zou er ook niet van staan te kijken als zelfs toeristische gasten dit een leuke locatie vinden om een hapje te eten na een dagje strand of na een museumbezoek. Het gebouw met de naam Le Baron Chassé wordt al zeer regelmatig gefotografeerd, onder meer vanwege de bijzondere gevel.”

 

FOOD IN THE HOOD

Je hebt geen zin om te koken, maar ook geen zin in poespas. Je wil lekker eten, maar niet te veel uitgeven. Enter: Klein Café Cliché Middelburg, het zusje van Café Cliché Amsterdam. Onze tweede, tijdelijke culinaire huiskamer. Het restaurant waar iedereen zichzelf kan zijn. Funky. Relaxed. En helemaal van de buurt.

Bij ons kookt de kok zoals hij dat thuis doet. Goed, lekker en niet te ingewikkeld. Geen gedoe, wel kwaliteit. Geen dresscode, wel smaak. Je kunt op vrijdag- , zaterdag- en zondag aanschuiven – meteen uit je werk, op een lome zaterdagmiddag of als je iets te vieren hebt. Het zijn andere tijden, daarom is reserveren wel nodig.

Sidney Schutte stelde het menu samen uit liefde voor lekker eten en voor de stad Amsterdam. Achter de pannen staat Vincent Colauto, Emmelou van Eijkelenburg ontvangt de gasten. Klein Café Cliché Middelburg is er voor mensen uit de buurt en voor mensen die in de buurt zijn. Goed eten, goede service, goede porties – zo lekker kan een cliché zijn.

 

HOME OF THE CLICHE

Klein Café Cliché Middelburg is een plek om je thuis te voelen. Je kunt er goed eten, een praatje maken met de chef. Sidney en Vincent houden van koken, van eten en van lekkere dingen bedenken. Dat zie je terug op je bord. Carnivoor of veg-lover, viseter of saladeprikker – bij ons is er voor iedereen wat lekkers. Je hoofdgerecht is van jou, daarnaast serveren een mooie selectie groente, pasta en aardappelen om te delen. Family style zonder dat je biefstuk in iemand anders mond verdwijnt.

 

TASTE THE CLICHE

Van Hongkong tot Zeeland en van Maastricht tot Amsterdam. Chef Sidney haalt zijn inspiratie overal vandaan. Het brein van een goede kok is een grappig iets. Alle ingrediënten die hij gebruikt, alles wat hij proeft en elke markt die hij bezoekt – het wordt allemaal opgeslagen. Bij Café Cliché komt dat samen in brasserie-gerechten zonder poespas.

We serveren mooie, maar vooral lekkere dingen. Funky combinaties en vaste klassiekers. Ge-rechten die wij zelf ook graag eten. Sidney en Vincent hebben ervaring op hoog niveau en dat zie je terug op je bord. Dat is niet ingewikkeld, maar wel verrassend en lekker. Biefstuk, baars en burger. Spinazie, sperzieboon en snijbiet. Geïnspireerd op de seizoenen, alle windstreken en de stad Amsterdam.

Gewoon, lekker eten. Misschien een beetje een cliché, maar daar houden wij wel van.

 

LET ME INTRODUCE MYSELF

Klein Café Cliché Middelburg is een initiatief van chef Sidney en zijn compagnon Marco. Het is een tijdelijk zusje van Café Cliché Amsterdam, in het mooie Middelburg in Zeeland. Samen met goede vriend en collega Vincent Colauto brengt Sidney zijn creatieve ideeën en lievelingsgerechten op tafel. Emmelou van Eijkelenburg uit Middelburg ontvangt de gasten en verzorgt de bediening.

 

SIDNEY SCHUTTE

Sidney Schutte heeft geur en smaak altijd fascinerend gevonden. Van de rapen en spinazie die boeren vlakbij zijn Zeeuwse hometown Middelburg verbouwden tot de rode mul die hij uit de bijvangst van lokale vissers kocht. Het was het begin van een culinaire reis die hem naar lokale markten in China, de beste keukens ter wereld en uiteindelijk naar Amsterdam bracht. Hij werkte in Restaurant Der Bloasbalg (1 Michelin ster), Restaurant Scholteshof (2 sterren) en De Librije (3 sterren). Ook kookte hij in Restaurant Amber en The Landmark Mandarin Hotel in Hong Kong. Momenteel is hij de chef van Spectrum in Amsterdam – en dat blijft hij ook. Haute cuisi-ne is een kunst waar Sidney dol op is, maar thuis eet hij anders. Alle inspiratie die hij in de loop van de jaren heeft opgedaan verwerkte hij in het menu van Café Cliché. Een culinaire huiskamer waar je eet zoals de chef dat thuis doet.

VINCENT COLAUTO

EMMELOU VAN EIJKELENBURG

 

RESERVEREN

De keuken van Klein Café Cliché Middelburg is elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 17.00 uur.

Beste gasten,

We zijn erg blij dat we onze restaurantdeuren mogen openen. We kijken ernaar uit om jou als gast weer persoonlijk te mogen verwelkomen. Inmiddels zijn de richtlijnen voor de horeca dui-delijk, maar veranderen ze wel met de tijd. Hieronder kun je zelf de reservering maken. Dat is noodzakelijk. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat er niet te veel gasten gelijktijdig in het restaurant zijn, én zo kunnen wij ons ook aan de juiste richtlijnen houden waarin er 1,5 meter afstand tussen de verschillende tafels is.

Neem via info@cafecliche.com contact met ons op als er op dit moment nog vragen onbeantwoord zijn.